SOUTĚŽ
O NEJLEPŠÍHO KUCHAŘE VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ - PRAHA 2018
Pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR byla vyhlášena soutěž o nejlepšího kuchaře ve
společném stravování.
Letos poprvé se soutěžilo ve dvou kategoriích: nejchutnější svačinky v MŠ a
nejchutnější hlavní pokrm v ZŠ.
Smyslem tohoto klání je ukázat, že kuchařky a kuchaři ve školních jídelnách mají co nabídnout
a práce pro ně není jen každodenní rutinou, ale může být i zajímavá a kreativní.
Korespondenční kolo proběhlo již v říjnu a odborná porota vybrala z každé kategorie 10 dvoučlenných týmů. Soutěž samotná se konala v Makro akademii v Praze dne 10.11.2018.
V tomto kole již kuchaři předvedli své kuchařské umění a menu, se kterým se do soutěže přihlásili také uvařili. V dvanáctičlenné porotě zasedli přední kuchaři naší republiky, nutriční terapeuti, děti ze škol a také herečka Markéta Hrubešová, která je tváří soutěže školních jídelen již několik let.
Hodnocena byla zejména celková vyváženost, nutriční složení a vhodnost pro danou kategorii.
Náš soutěžní pokrm – Drůbeží závitek se špenátem, karotková rýže a salát z trhaných listů zaujal porotu svojí jednoduchostí i chutí.
Mezi nejlepší školní jídelny jsme se probojovali již po čtvrté. Tentokrát jsme stanuli na pomyslném stupni vítězů a do Třebíče přivezli pohár a diplom za 1.místo. Potvrdilo se, že stravování ve školních jídelnách je na vysoké úrovni a pracovníci těchto zařízení umí připravit stravu nejen kvalitní, ale zároveň chutnou a atraktivní pro žáky.
Všem kuchařkám
a kuchařům, kteří se snaží poskytovat strávníkům kvalitní stravu patří můj dík.
Bc. Drahomíra Trnčíková, ředitelka Centrální školní jídelny Třebíč